Vianočné crinkles

napísala Ali

Efekt popraskaných sušienok, ktorý chceme. Tento efekt je zámer, nie je to výsledok koláčikov, ktoré sa nám nevydarili. Je to ich cieľ, naozaj!

Takto by som chcela začať opis receptu, ktorý je len čerstvým nováčikom posledných rokov na mojom zozname vianočného pečiva. Zároveň veľmi rovnocenne konkuruje aj ostatným vianočným dobrotám.

Upečte si spolu so mnou tieto kokosové sušienky prevoňané pomarančom s dotykom rumu.

Voňavé, chuťovo úžasné sušienky Vás určite dostanú aj ich veľmi jednoduchou prípravou 😉

Vianočné crinkles

Efekt popraskaných sušienok, ktorý chceme. Tento efekt je zámer, nie je to výsledok koláčikov, ktoré sa nám nevydarili. Je to ich cieľ, naozaj!… Recepty Vianočné crinkles European Vytlačiť
Servírovanie: 35 Príprava: Čas varenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 Hlasy )

Ingrediencie

  • 320g špaldová hladká múka
  • 120g strúhaný kokos
  • 130g kokosový cukor
  • 3 celé vajíčka
  • 90g zmäkknuté maslo
  • 1 kypriaci prášok
  • 1 PL strúhaná pomarančová kôra
  • 100 ml pomarančová šťava
  • 50 ml rum
  • práškový cukor na obaľovanie

INŠTRUKCIE

V miske si zmiešame sypkú zmes, čiže špaldovú hladkú múku spolu so strúhaným kokosom a kypriacim práškom. Vmiešame vajíčka, pomarančovú kôru, šťavu z pomarančov a rum. V druhej miske si vymiešame zmäkknuté maslo s kokosovým cukrom a do tejto zmesi primiešavame múčnu zmes. Cesto si ručne vypracujeme do jemne "mľandravej" zároveň nelepivej zmesi, ktorú dáme ešte na 30 minút odpočívať do chladničky. Z cesta si vytvoríme malé guličky, ktoré hneď obaľujeme v práškovom cukre a ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie s dostatočným rozostupom. Guličky sa počas pečenia rozrastú a popraskajú.

Dáme ich do predhriatej rúry na 160  stupňov 20-25 minút. Zvrchu chrumkavé a zvnútra Vás prekvapí ich chutná vláčnosť. Sú božské! 😉

 

 

 

0 komentár
2

Možno dostaneš chuť aj na

Zanechať komentár

Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Rozumiem Čítaj ďalej