Vegetariánsky tatarák

napísala Ali

“Dáš si vegetariánsky tatarák ? ” Spýtala sa ma Janka. “Čoo, to fakt a čo tam je ? Fakt bez mäsa a chutí ako mäso ? No veď daj si a uvidíš. Spravím Ti hrianku ?” Ďalej sa pýta.

Trochu sa bojím, lebo neviem čo mám očakávať ale po prvom hryze akože MŇAM! “Čože ? Z čoho to je ? Úžasné!” Chválim Jankin tatarák a pýtam si recept. Hovorím si, toto určite musí byť v mojej zbierke!

A tak za príjemných slnečných lúčov si beriem na záhradu uvarené zemiaky v šupke a v šatičkách ala “babka style” sa zo mňa na chvíľu stáva šup(ka)čka zemiakov.

 

Ale nie obyčajných! To je tiež veľmi dôležité pre tento recept. Tieto boli žlté a bejby. V takom drevenom košíčku, kilo za štyri eurá. Fakt sila. Ale keďže rada skúšam kadečo, som ochotná, dám, zaplatím, kúpim. Veď žijem iba raz. Toľko moja filozofia, poďme späť k tomuto tataráčiku, ktorému jednodznačne neodolajú ani mäsožravci. V konečnom výsledku tatarák na hrianke. Práve som si spomenula ako jedna z mojích sesterníc u babky, vždy v nedeľu jedľa zemiakový šalát ale miesto rezňa, vždy s chlebom. A toto mi to tak trochu pripomína. Príjemné spomienky na detstvo v súčasnom modernom a rovnako chutnom prevedení 🙂

Tento recept je veľmi hravý, jeho tajomstvo spočíva v trpezlivom krájaní. Od zemiakov, cez oriešky až po paradajku na mini kúsky. V tomto prípade, čím viac sa vyhráte s krájaním, tým chutnejší výsledok to bude:)

Vegetariánsky tatarák

“Dáš si vegetariánsky tatarák ? ” Spýtala sa ma Janka. “Čoo, to fakt a čo tam je ? Fakt bez mäsa a chutí… Recepty Vegetariánsky tatarák European Vytlačiť
Servírovanie: 4 Príprava:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 4.5/5
( 2 Hlasy )

Ingrediencie

  • 5 žltých baby zemiakov
  • 1 paradajka
  • 20ks kešu natural orechov
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 2 PL kečupu
  • 1 PL olivový olej
  • čierne korenie, soľ
  • kváskový chlebík alebo iný na hrianku
  • mikrobylinky

INŠTRUKCIE

Pripravíme si hrniec s osolenou vodou a vložíme doň zemiaky v šupke, ktoré uvaríme. Následne ich očistíme a nakrájame na malé kocky (nie kašu!). Kešu orechy si tiež na nakrájame nadrobno, rovnako ako aj ostatnú zeleninu a všetko spolu vymiešame. Pridáme kečup, olivový olej a na záver jemne dochutíme. Ideálne ak by sme  túto zmes dali odležať na hodinku do chladničky, aby sa prepojili všetky chute:) Potom si už iba opečieme chlebík na suchej panvici a na takúto chrumkavú hrianku si môžeme natrieť náš tatarák. Výborne sa navrch hodia ešte moje milované mikrobylinky, konkrétne reďkvičky som mala. Budem sa tešiť, ak mi do komentára pod recept dáte vedieť,  či Vám táto dobrotka chutila 😉

 

0 komentár
0

Možno dostaneš chuť aj na

Zanechať komentár

Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Rozumiem Čítaj ďalej