Vanilkový puding je vyrobených zo 4 jednoduchých ingrediencií, z prírodného sladidla a čerstvého ovocia. Je hustý, krémový a vytvára perfektný dezert.
Tento vanilkový puding bol v poslednej dobe mojou posadnutosťou, milujem ho! Príprava takéhoto dezertu je extrémne jednoduchá, o čom Vás presvedčím nižšie:)
Chia semiačka už nie sú vidno iba v obchodch so zdravou výživou ale i v bežne dostupných potravinách, čomu sa je veľmi teším. Vo vegánskom svete fungujú chia semiaška ako spojivo, ktoré nahrádza vajcia a tiež ako zahusťovadlo, ako i v tomto pudingu. Chia semiačka sú malé ale výživné!
1PL tohto zázraku obsahuje 69 kalórií, 4g tuku, 5g vlákniny (úžasné!) a 2,5g proteínu. Obsiahnutá vláknina pomáha pri trávení.

Vanilkový CHIA puding | s Ali viem čo jem

Ingrediencie
- 2 šálky nesladeného mandľového mlieka
- 1/2 šálky chia semiačok
- 2ČL vanilkového extraktu
- 1/2ČL vanilkového prášku
- 1PL svetlého agáve sirupu
INŠTRUKCIE
Semiačka zalejeme mliekom, pridáme vanilku s práškom, premiešame a prikryté položíme do chladničky. Túto zmes premiešavame každé 2 hodiny, kým nezhustne. V opačnom prípade budeme mať semiačka stále na dne nádoby. Takto napučanú zmes môžme podávať ihneď alebo i ponechať v chladničke, vydrží nám až 5 dní. Vrstvíme s čerstvým ovocím podľa fantázie 😉