Tofu na exotickom kari

napísala Ali

Ďalší môj veľmi obľúbený s ešte viac obľúbeným tofu. Toto rastlinné mäso je poklad a ľudia sa ho stále boja, alebo nevedia s ním pracovať. Čo je veľká škoda. Veľa mojich receptov bude s tofu, aby som poukázala na jeho variabilitu v kuchyni:)

Rastlinné varenie nebolo nikdy také jednoduché. Tofu je nepopierateľne najznámejším a najobľúbenejším sójovým produktom na svete.

Tofu na exotickom kari

Ďalší môj veľmi obľúbený s ešte viac obľúbeným tofu. Toto rastlinné mäso je poklad a ľudia sa ho stále boja, alebo nevedia s… Recepty Tofu na exotickom kari European Vytlačiť
Servírovanie: 2 Príprava: Čas varenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 Hlasy )

Ingrediencie

  • 1 balenie tofu biele
  • 150g jazmínová ryža
  • 300g baby karotka
  • 120g uvarený cícer
  • 1 väčšia cibuľa
  • 1 stonka zeleru
  • 2PL kečupu
  • 30g kešu natural orechy
  • 1 pomaranč
  • sójová Tamari omáčka
  • karí korenie
  • pažítka

INŠTRUKCIE

Tofu si nakrájame na kocky.Na troške tuku ho orestujeme spolu s nadrobno nakrájanou cibuľkou do zlatohneda. Postupne pridávame nakrájaný zeler, baby karotku a predvarený cícer.

V miske si zmiešame kečup, sójovú omáčku, karí korenie a šťavu z 1/2 pomaranča. Túto zmes následne prijeme k zelenine do hrnca a povaríme 6 minút. Minútku pred dovarením pridáme ešte kešu oriešky. Ako príloha sa výborne hodí jazmínová ryža, ktorú môžeme preliať sójovou omáčkou.

Dobrú chuť 😉

Tofu na exotickom kari | s Ali viem čo jem

Tofu na exotickom kari | s Ali viem čo jem

 

0 komentár
0

Možno dostaneš chuť aj na

Zanechať komentár

Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Rozumiem Čítaj ďalej