Špenátové palacinky s bryndzou

napísala Ali

Milujem palacinky! Sladké, s karamelom, horúcim ovocím, čokoládou, s džemom ale čo tak slané palacinky ? Už ste ich niekedy skúšali ? Sú veľmi chutné! Prvé, ktoré som skúšala boli so špenátom a plnené bryndzou a šunkou. Predstavte si špenát, krepové cesto, nadýchanú bryndzu a lahodnú šunku a to všetko zatočené v oku lahodiacej zelenej rolke! Neodolateľné!

Pokiaľ ide o chuť, očakávala som niečo výraznejšie. Chuť špenátu je však veľmi jemná. Tí z Vás, ktorí majú predsudky voči týmto zeleným palacinkám sa vôbec nemusia obávať.Vyskúšajte ich!

Špenátové palacinky s bryndzou

Milujem palacinky! Sladké, s karamelom, horúcim ovocím, čokoládou, s džemom ale čo tak slané palacinky ? Už ste ich niekedy skúšali ? Sú… Recepty Špenátové palacinky s bryndzou European Vytlačiť
Servírovanie: 8 Príprava: Čas varenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 Hlasy )

Ingrediencie

  • 140g špaldová celozrnná múka
  • 80g listov čerstvého špenátu
  • 1ČL himalájskej soli
  • 1 vajíčko
  • 250ml mlieka
  • strúhany syr podľa výberu na posypanie
  • bryndza
  • šunka

INŠTRUKCIE

Špenátové listy si premyjeme pod tečúčou vodou a následne ich vložíme do hlbokej misy, v ktorej ich zmiešame s mliekom. Mixovaním ich premeníme na zelenú vodovú konzistenciu.

Pridáme múku, soľ, vajíčko. Budeme miešať dovtedy, pokiaľ nebude zmes krémová a jemná, bez hrudiek.

Rozpálime si teflónovú panvicu, ktorá nevyžaduje použitie tuku na vysmážanie a môžme so žufaňou naberať prvé cesto. Na panvici držíme palacinky 1/2 minútky z každej strany.

Naplníme bryndzou a plátkami šunky, zrolujeme. Ja som posypala syrom a následne ešte hodila do vyhriatej rúry na 3 minútky zapiecť.

Viem si predstaviť lahodnú kombináciu aj s kozím syrom a bylinkami!

Dobrú chuť 🙂

 

0 komentár
0

Možno dostaneš chuť aj na

Zanechať komentár

Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Rozumiem Čítaj ďalej