Šampiňónový stroganov

by Ali

Stroganov, pôvodom ruský guláš je mäsitý pokrm, ktorý sa rozšíril po celom svete. V alternatívnej, vegánskej verzii si mäso nahradíme bielym tofu a kyslú smotanu mandľovou smotanou a horčicou. Podľa starodávneho spôsobu servírovania sa hotový stroganov poleje vodkou a zapáli.. to som však neskúšala 😛

Na 2 porcie budeme potrebovať:

100 g bieleho tofu

200 ml mandľovej smotany na varenie

1 cibuľa

3 kyslé uhorky

2 strúčiky cesnaku

1/2 ČL sušeného ligurčeka

1 ČL horčice

1 PL tamari sójovej omáčky

1 PL kokosového oleja

1 ČL soli

1 chilli paprička

1/4 ČL údenej mletej červenej papriky

štipka mletého čierneho korenia

 Pracovný postup :

Na väčšej panvici si rozpálime olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a restujeme do sklovita. Pridáme očistené, na polovicu prekrojené šampiňóny, tofu, kyslé uhorky nakrájané na kocky a prelisovaný cesnak. Dochutíme soľou, koreninami a pod pokrievkou dusíme približne desať minút. Prilejeme mandľovú smotanu, horčiču. Pridáme sušený ligurček a na miernom plameni varíme približne päť minút. Odstavíme a na záver pridáme sójovú omáčku a máme hotovo 😉

Tip na záver : Šampiňónový stroganov môžeme servírovať s pečenými zemiakmi alebo jazminovou karí ryžou.

Dobrú chuť!

…s láskou Ali

You may also like

Leave a Comment