Polievka z mladého hrášku s vôňou mäty

napísala Ali

Máme leto. V preklade to znamená jeden samozber za druhým. A tak som pole s jahodami vymenila za oberanie hrášku. Mladý, sladký. Presne taký je cukrový hrášok. “Čaj by sme mali piť počas celého roka, nielen v zime, keď potrebujeme niečím zahriať.” Toto isté tvrdenie aplikujem na polievky. Je prirodzené, že v zimnom období nám prídu na chuť skôr teplé jedlá a v lete studené, aby sme sa osviežili. No príde mi veľká škoda teraz 3 letné mesiace nevariť polievky. Ja som ich veľký fanúšik. A navyše teraz mám obdobie, kedy si ich zvykám jesť na večeru, ako posledné jedlo. Taký ľahký krém:) A navyše taká hrášková polievka s lístkami mäty dokáže byť viac osviežujúca ako studený letný nápoj 😉

Hrášok je výborným zdrojom skupiny vitamínov B a vitamínov E,K,C. Vďaka vysokému obsahu vlákniny priaznivo vplýva na trávenie.

Polievka z mladého hrášku s vôňou mäty

Máme leto. V preklade to znamená jeden samozber za druhým. A tak som pole s jahodami vymenila za oberanie hrášku. Mladý, sladký. Presne… Recepty Polievka z mladého hrášku s vôňou mäty European Vytlačiť
Servírovanie: 2 Príprava: Čas varenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 Hlasy )

Ingrediencie

  • 1 väčšia miska čerstvých luskov mladého hrášku
  • 1 hrsť lístkov domácej mäty
  • 1 tenký plátok masla
  • 300ml zeleninový vývar
  • 150ml kokosová smotana
  • zopár kešu orechov
  • soľ

INŠTRUKCIE

Najskôr si hrášok vylúpeme z luskov. Na masle  si speníme lístky mäty, pridáme hrášok a premiešame. Podlejeme zeleninovým vývarom a necháme variť 15 minút. Následne rozmixujeme do jemnej, krémovej konzistencie a varíme ďalej. Na zjemnenie použijeme kokosovú smotanu a už iba jemne dosolíme pred záverom. Na dekoráciu a osvieženie polievky som do nej prisypala ešte nadrobno rozsekané kešu orechy. Dobrú chuť:)

 

0 komentár
1

Možno dostaneš chuť aj na

Zanechať komentár

Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Rozumiem Čítaj ďalej