Máme leto. V preklade to znamená jeden samozber za druhým. A tak som pole s jahodami vymenila za oberanie hrášku. Mladý, sladký. Presne taký je cukrový hrášok. “Čaj by sme mali piť počas celého roka, nielen v zime, keď potrebujeme niečím zahriať.” Toto isté tvrdenie aplikujem na polievky. Je prirodzené, že v zimnom období nám prídu na chuť skôr teplé jedlá a v lete studené, aby sme sa osviežili. No príde mi veľká škoda teraz 3 letné mesiace nevariť polievky. Ja som ich veľký fanúšik. A navyše teraz mám obdobie, kedy si ich zvykám jesť na večeru, ako posledné jedlo. Taký ľahký krém:) A navyše taká hrášková polievka s lístkami mäty dokáže byť viac osviežujúca ako studený letný nápoj 😉
Hrášok je výborným zdrojom skupiny vitamínov B a vitamínov E,K,C. Vďaka vysokému obsahu vlákniny priaznivo vplýva na trávenie.

Ingrediencie
- 1 väčšia miska čerstvých luskov mladého hrášku
- 1 hrsť lístkov domácej mäty
- 1 tenký plátok masla
- 300ml zeleninový vývar
- 150ml kokosová smotana
- zopár kešu orechov
- soľ
INŠTRUKCIE
Najskôr si hrášok vylúpeme z luskov. Na masle si speníme lístky mäty, pridáme hrášok a premiešame. Podlejeme zeleninovým vývarom a necháme variť 15 minút. Následne rozmixujeme do jemnej, krémovej konzistencie a varíme ďalej. Na zjemnenie použijeme kokosovú smotanu a už iba jemne dosolíme pred záverom. Na dekoráciu a osvieženie polievky som do nej prisypala ešte nadrobno rozsekané kešu orechy. Dobrú chuť:)