Pizza, ktorú chceš jesť

napísala Ali

Podľa mňa, už ani nieje človek, čo by ju nepoznal. Karfiolovú pizzu. Prvýkrát som sa s ňou stretla, asi pred desiatimi rokmi ba čo možno aj viac, kedy som experimentálne išla do svojej prvej diéty. A striedala som bielkovinové dni s proteínovo-zeleninovými dňami. A práve v tento druhý deň som mohla jesť bielkoviny spolu aj so zeleninou.  A myslím si, že vtedy mala táto pizza ozajstný boom. Veď základ je zo zeleniny a bielkoviny získam z mozzarelly a zo šunky. Vtedy sa mi moc vydarila, zjedla som ju celú na posedenie. A bola som sýta a najmä som po zjedení pizze nemala výčitky. To chceš! Ak náhodou stále tento recept nepoznáš, ja Ti ho tu veľmi rada predstavím v mojom podaní. Ak mi dôveruješ. Tak, ako som si ju robila včera na večeru, v môj štvrtý deň detoxu. Poviem Ti inak, mám čo robiť. Je to ťažké. Sníva sa mi o sladkostiach, od hladu neviem zaspať. A stále cikám, lebo pijem veľa vody a čajov. Ale darí sa mi. Mínus 3 kilá za štyri dni.  Chodím behávať každý deň a budujem si návyky, ktoré by o pár dní, mohli byť už mojou súčasťou. Ja to dám.

A ty to dáš tiež. Recept na pizzu je moc jednoduchý. Čítaj.

Karfiol je za mňa superzelenina. Aj keď nemám rada také škatuľkovanie potravín na tie super. Ale musím Ti to povedať, je lepší ako tá zelená hlava, brokolica. Je to zelenina, ktorá prispieva k správnemu fungovaniu ľudského organizmu a dodáva do tela živiny, ktoré mnohým často chýbajú. Na sto gramov má super zloženie v podobe iba 25 kalórií, 5 gramov sacharidov a po 2 gramy bielkovín a vlákniny. 

Sto gramov čerstvého karfiolu pokryje dávku vitamínu C – dôležitého antioxidantu, takmer na osemdesiat percent.

Karfiolovú pizzu som zaradila do kategórie ľahké večere, aj preto, že jeho konzumácia je ideálna práve v tejto časti dňa. Navodzuje v nás pocit sýtosti. Varený alebo pripravený len tak na pare je ideálnym základom večere pre každého, kto chce schudnúť alebo nejakým spôsobom redukovať svoj telesný tuk a hľadá alternatívy jedál práve na večeru. Aj vďaka minimálnemu obsahu sacharidov.

Pri príprave tejto pizze som musela trocha improvizovať a odbočiť od klasického postupu, keďže mi odišiel mixér. Šikovným patrí svet, to už je raz tak, takže zvládneme to aj bez neho 😛

A ešte Ti prezradím, nahádzala som túto pizzu do kalorickej kalkulačky, celá má ledva 600 kcal.

Pizza, ktorú chceš jesť

Podľa mňa, už ani nieje človek, čo by ju nepoznal. Karfiolovú pizzu. Prvýkrát som sa s ňou stretla, asi pred desiatimi rokmi ba… Recepty Pizza, ktorú chceš jesť European Vytlačiť
Servírovanie: 2 Príprava: Čas varenia:
Nutrition facts: 600 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 Hlasy )

Ingrediencie

  • 350g karfiol
  • 1 celé vajíčko
  • 125g mozzarelly
  • 2 PL kečup (alebo iný paradajkový základ)
  • 100g šunky
  • 50g kozí syr
  • paradajky
  • čerstvý špenát
  • soľ

INŠTRUKCIE

Karfiol si predvaríme vo vode, asi 15 minút. Následne ho scedíme a ešte poriadne vysajeme z neho vodu servítkou. Nožíkom na doske ho nakrájame na takú mrvenicu, do ktorej pridáme jedno celé vajíčko, nastrúhanú mozzarellu a štipku soli. Keďže mojou obľúbenou vareškou je moja ruka, rukou si to celé premiešame v jednú hmotu. Následne si pripravíme papier na pečenie, ktorým vystelieme plech. Naložíme naň naše karfiolové cesto. Navrhujem dajme si ho do okrúhleho tvaru. Veď robíme pizzu predsa. Dáme zapiecť samotné cesto pri 170 stupňoch asi na 10 minút. Ak sa Vám po zapečení karfiolu objaví na plechu roztečená voda, DON´T PANIC! To bude, pretože karfiol je predvarený. Zatiaľ si nakrájame  šunku na kocky a paradajky na kúsky, premyjeme si špenát a pripravíme si kozí syr. Po zapečení, karfiolový základ potrieme kečupom alebo iným paradajkovým základom. A postupne už iba vrstvíme šunkou, paradajkami, špenátom a navrch kozí syr. Takto vytuningovanú pizzu dáme piecť pri 180 stupňoch na 15-20 minút.

Dobrú chuť Ti prajem, ak chudneš, tak aj veľa vytrvalosti, sme v tom spolu 😉

Jedlo a jeho príprava je radosť, veď posúď:)

0 komentár
2

Možno dostaneš chuť aj na

Zanechať komentár

Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Rozumiem Čítaj ďalej