Panko wrap

napísala Ali

Kúpila som panko strúhanku. Mala som ju asi tri týždne na stole, až som sa k nej napokon dostala. Prvotný nápad som mala s falošným (tofu) rezňom, ale potom mi zazvonil telefón, že zajtra pôjdeme na celodennú túru. A keďže v mojich potravinových zásobach som mala aj grahamové tortilla placky, pred očami mi blikla jasná idea, čo to bude. “Plnený wrap na túru si spravím”, hovorím si. Áno, skvelý nápad. A môžem spraviť rovno dva aj pre moje turistické garde.

K panko strúhanke som sa dostala, keď som sa bezcieľne motala po supermarkete. Neviem ako Vy, no pre mňa je nákup potravín väčší zážitok ako nákup oblečenia. Haha. Poznám každý jeden regál vo veľkých obchodných domoch. A vždy objavím niečo nové. Túto strúhanku som konkrétne našla v úseku Ázie. A keďže jej označenie “suitable for vegetarians” ma nenechalo chladnou, vložila som ju do košíka, napriek tomu, že za necelé polkilové vrecúško som dala takmer štyri eurá.

 Panko je japonská strúhanka tradične používaná pri vyprážaní zeleniny, mäsa a rýb. Rozdiel medzi štandardnou a panko strúhankou, okrem spôsobu spracovania je aj to, že panko strúhanka je vyrobená z chleba bez použitia kôrky. Sú to veľké vzdušné vločky, ktoré dodajú jedlu ľahkosť a chrumkavosť.

Čo ešte veľmi kvitujem, že pri jej obaľovaní, nieje nevyhnutné používať vajíčka či mlieko a klasický trojobal.         Z toho mi vychádza, že vegáni jej tiež určite neodolajú. Ale aby som nejako nekrivdila mäsožrútom, je naozaj veľmi chrumkavá!

Panko wrap

Kúpila som panko strúhanku. Mala som ju asi tri týždne na stole, až som sa k nej napokon dostala. Prvotný nápad som mala… Recepty domáci wrap European Vytlačiť
Servírovanie: 1 Príprava:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 Hlasy )

Ingrediencie

  • 1 grahamová tortilla
  • 1PL francúzska horčica s ananásom
  • kučeravý šalát
  • ľadový šalát
  • paradajka
  • 90g údené tofu
  • 3PL panko strúhanka
  • 1PL ghee maslo

INŠTRUKCIE

Tortilla placky sú bežne dostupné v supermarketoch. Určite sa dajú aj upiecť doma, ale to už je iný level. Možno niekedy nabudúce 🙂 Takže - najskôr si  pripravíme ingrediencie. Tou základnou bude dressing, aby sme to nemali suché. V mojom prípade som mala francúzsku horčicu s ananásom, v prípade že nedisponujete takýmito bežnými ingredienciami, v pokoji si viete dressing vyrobiť aj po domácky. Jogurtový s bylinkami, s pretlačeným cesnakom alebo i len samotnú horčicu, voľba je na Vašej chuti 😉  Medzitým si placku hodíme na vyhriatu panvicu po dobu 30 sekúnd z každej strany, aby nám placka zmäkla. Potrieme veľmi natenko dressingom. Potom príde na radu šalát, kolieska paradajok či prípadne červená cibuľka.  Všetku pripravenú zeleninu ukladáme do stredu našej placky. A teraz prichádza to najchutnejšie, príprava tofu stripsov! Tofu si nakrájame na pásiky, obalíme v panko strúhanke, iba tak. Bez akéhokoľvek iného použitia vajíčok, mlieka či niečoho ďalšieho. Iba tofu a panko strúhanka. V tomto momente si na panvicu dáme roztopiť ghee maslo a postupne na ňu kladieme obalené tofu stripsy.  Vyprážame minútku z každej strany. Naozaj tak chutné! Po prvom zahryznutí zostávam v údive ako naozajstne to "křupe".  Do wrapu určite môžme pridať aj ďalšie ingrediencie ako vajíčko, roztlačené avokádo či inú zeleninu. Ja som stavila na jednoduchosť, myslela som na to, že tento wrap bude potrebné aj nejako zabaliť ešte.  okraj wrapu preložíme a balíme ako salónku. Napevno ho zatočíme. Hotovo! Pred podávaním môžeme prekrojiť napoly 🙂

 

 

0 komentár
0

Možno dostaneš chuť aj na

Zanechať komentár

Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Rozumiem Čítaj ďalej