S prichádzajúcim slniečkom sa chceme prirodzene schladiť a tak nejako vyhľadávame rôzne typy na možno aj prípravu domácej zmrzliny. Ponúkam Vám môj recept na prípravu sorbetu, pretože tie v horúcich dňoch milujem najviac! Svieže, bez mlieka, bez vajec a plné ovocia!
Sorbet je príjemnou alternatívou tradičnej smotanovej zmrzliny. Neobsahuje tuk a má o polovicu menšiu kalorickú hodnotu.
Sorbet, ktorý som si pripravila neobsahuje mlieko a tak mu pokojne môžme dať prívlastok laktofree.

Ingrediencie
- 100g práškový kokosový cukor
- 350g mrazená lesná zmes
- 300ml vriaca voda
- 1PL nepražené kakao
- šťava z 1/2 limety
- lístky mäty
INŠTRUKCIE
Cukor si zmiešame s vriacou vodou na sporáku tak dlho, pokiaľ sa nám úplne nerozpustí. Odstavíme z platne a necháme v tejto zmesi vyluhovať mätové lístky (5-7minút). Cukrový sirup nám tak krásne prevonia mätou. Lístky následne vyberieme. Mrazené ovocie (podľa druhu), v tomto prípade lesná zmes, rozmixujeme dohladka s naším sirupom. Pridáme PL nepraženého kakaa a šťavu z limety. Zmes nalejeme do mrazuodolnej nádoby a dáme do mrazničky. Čo je však pri výrobe sorbetu azda najdôležitejšie, je jeho premiešavanie každých 30 minút. Takto úspešne predídeme zamrznutej hmote na kameň.
Ja som premiešala šesťkrát počas 3 hodín a mohla som servírovať.
Tak čo, vyskúšate prípravu domáceho sorbetu alebo pôjdete radšej na klasickú zmrzku? 😉

Osviežujúci sorbet | s Ali viem čo jem