Lososový tatarák

napísala Ali

Attention please!

Vec: Vášeň v jedle.

Ja som Vás varovala už na začiatku, príbeh k tomuto receptu bude naozaj vášnivý.

Už dlhšie som mala naňho chuť, chuť na lososa ale tak inak ako len na klasický filet na masielku pripravený. Spomínam si, že mi veľmi chutia aj plátky lososa údeného, ktoré papám surové veľakrát na hrianke s tvarohom a avokádom. Už vtedy sa rozplývam. Táto kombinácia mi celkom chutí a čo tak spojiť ju do jednej ? Všetko čo miluješ zrazu nájdeš, cítiš to a chceš to. Viac a viac. Ešte. Slintáš. Už vieš o čom píšem ? 😛

Pôjde to! Rozhodla som sa skôr ako som to vyskúšala. Cítim tú silnú chémiu medzi ním a mnou.

A tak motivovane vybieham z práce kúpiť si údeného lososa a čerstvé bylinky. Teším sa. Prichádzam domov, od radosti iba hodím tašku na zem, vyberiem z nej potrebné suroviny, po zvyšné sa vyberiem do chladničky. Vyberám misku, chystám dosku, otváram lososa z balenia a už to opäť cítim, mňam! Jeho vôňa ma fascinuje. Dobre to začína. Kôpor a pažítku si krájam popri hlasnej francúzskej hudbe, spieva mi, ako sa v Benátkach rozišli. S určitosťou viem, že my sa dnes nerozídeme.

Krájam Ťa celého, zalievam Ťa. Nielen svojou láskou ale aj sójovou omáčkou. Celého Ťa prepojím s nátierkovym syrom. Ja Vás vidím, pripomína sa avokádo, na ktoré nesmiem zabudnúť. Na záver Ťa pohladí ešte dotyk byliniek, čerstvého kôpra a pažítky. Už by to mohlo byť. Poď. Oddýchneš si. Vezmem Ťa do chladničky.

A ja si medzi časom idem k druhému. Receptu. Vy ho už dobre poznáte, ale pssst!

https://www.saliviemcojem.sk/recepty/veganske-slane-krekry/

Áno, presne tak, prílohou k tomuto tataráčiku mi boli krekry z cíceru, na ktoré recept som spracovala samostatne.

Vedeli ste, že ?

Na údenie sa používajú výhradne čerstvé ryby, do 48 od ich ulovenia ? Očistené a prekrojené sa naložia na 24 hodín alebo dlhšie do soli, čo zabezpečí ich čiastočné vysušenie. Neskôr sa pláty rýb zavesia na špeciálne stojany a nechajú sa sušiť v takzvanej sušiarni. Do miestnosti sa kontrolovane púšťa dym z tlejúceho dubového dreva.

Proces zabezpečí zakonzervovanie mäsa a dodá mu naozaj iba veľmi jemný nádych údenia. Losos sa potom nareže na extra tenké plátky, predtým než sa vákuovo zabalí a odchádza na odbyt.

Lososový tatarák

Attention please! Vec: Vášeň v jedle. Ja som Vás varovala už na začiatku, príbeh k tomuto receptu bude naozaj vášnivý. Už dlhšie som… Recepty Lososový tatarák European Vytlačiť
Servírovanie: 2 Príprava:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 Hlasy )

Ingrediencie

  • 150g údený losos
  • 1/2 avokáda
  • 1PL smotanovej nátierky
  • sójová omáčka
  • kôpor, pažítka
  • citrónová šťava

INŠTRUKCIE

Údeného lososa a avokádo si nakrájame na kocky, zalejeme sójovkou. Pridáme jednu polievkovú lyžicu obyčajnej smotanovej nátierky a premiešame. Pridáme si ešte nakrájané bylinky, kôpor a pažítku. Pokvapkáme šťavou z citróna a opäť premiešame. Hotový tatarák odložíme do chladničky na 30 minút.

Medzi časom si pripravíme cícerové krekry, na ktoré recept nájdete tiež u mňa na webe.

Prajem Vám dobrú chuť!

Ali.

 

 

 

0 komentár
1

Možno dostaneš chuť aj na

Zanechať komentár

Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Rozumiem Čítaj ďalej