Poke bowl

napísala Ali

Farbičky! Ako ja milujem v kuchyni farby, keď to žiari priamo z taniera a toto je jeden z takých receptov. V Bratislave veľmi populárne poké a Vy čo ho nepoznáte, si takýto pokrm môžete vyrobiť priamo doma. Toto jedlo nemá presný popis, je tak variabilné na nekonečno veľa spôsobov. Avšak prezradím Vám,že typická pre poke bowl na Havaji je surová ryba.

Avšak základ vždy tvorí jasmínová alebo hnedá ryža ako zdroj sacharidov. Losos, kúsky mäsa, tofu, edamame fazuľky (whatever you like) ako zdroj bielkovín a tuky zastupuje avokádo, olivový olej alebo oriešky. A samozrejme nesmieme zabudnúť na tú najfarebnejšiu zložku takejto misky a to je kooopec zeleniny, semiačok, byliniek, mladých výhonkov. A ešte polovička limetky alebo citróna na osvieženie a sójovka.

Tak vyberte si kombináciu práve pre Vás:) Jedna z mojich obľúbených po tofu je s plátkami údeneho lososa.

 Dôležité je vybrať si čerstvé suroviny! Inak hrozia nepríjemné žalúdočné problémy. Tento havajský hit je ideálnym jedlom pre letné obdobie, keď pri vysokých teplotách vonku nemáme chuť vyvárať ťažké jedla. Poké Vás osvieži a zároveň dodá základné živiny aj podstatné mikroživiny.

Poke bowl

Farbičky! Ako ja milujem v kuchyni farby, keď to žiari priamo z taniera a toto je jeden z takých receptov. V Bratislave veľmi… Ľahké večere Poke bowl European Vytlačiť
Servírovanie: 1 Príprava:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 2 Hlasy )

Ingrediencie

  • 100g jasmínova ryža
  • 70g plátky údeného lososa
  • Edamame fazuľky
  • Uhorka
  • Reďkvičky
  • Mrkva
  • Kukurica
  • Výhonky mladej reďkvičky
  • 1 ČL olivového oleja
  • Sójová omáčka
  • 1/2 limety

INŠTRUKCIE

Jasmínová ryža je taká čistá, že ju nemusíme pred varením umývať. Stačí nám, ak ju iba v sitku jemne opláchneme pod tečúcou vodou. Množstvo ryže a množstvo pridanej vody si musíme odmerať na stanovenie správneho pomeru. Žiadne iné prísady, ako olej alebo soľ, potrebovať nebudeme. Na miernom ohni ryžu podusíme 15 minút a potom ju ešte krátko necháme dôjsť pod pokrievkou. Uvarenú ryžu dáme na dno misky a ďalej sa už iba hráme. Ukladáme podľa fantázie ďalšie suroviny. Môžme byť kreatívny a na krájanie zeleniny môžme použiť rôzne ozdobné špirálky. Veď napokon oči jedia prvé 😉

Dobrú chuť Vám prajem!

2 komentáre
0

Možno dostaneš chuť aj na

2 komentáre

Robert 19. mája 2020 - 23:51

Zaujímavý recept určite vyskúšam síce nie každý má rád “burinu” ale to je človek čo nevie co je dobre každá rastlina ma svoj význam a dáva významné živiny a obsahuje vitamíny páči sa mi táto stránka na vikend plánujem rybišku kľudne sa podelím s receptom

Reply
Ali
Ali 21. mája 2020 - 21:35

Super! Robko, teším sa, že Ťa inšpiroval tento recept k jeho vyskúšaniu a ďakujem za milé slová 🙂

Reply

Zanechať komentár

Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Rozumiem Čítaj ďalej