Jabĺčka v škoricovej kruste

napísala Ali
Jabĺčka v škoricovej kruste | s Ali viem čo jem

Kombinácia jablko-škorica je určite lahodná pre nejedného maškrtníka. Pamätáte si ? Lebo ja áno! Ešte moja babka nám vždy cez prázdniny pripravovala vysmážané jablka. A v tých časoch vysmážané bolo naozaj vysmážané. Celé mastné a zasypané hŕbou škoricového cukru. Na tieto jabĺčka mi zišlo po chuti nedávno. Ale tak inak.

Myslela som pri tom aj na celiatikov, ktorým by mohol v tomto recepte prekážať lepok.

Dávam si otázku, ak použijem bezlepkovú múku, bude mi cestíčko držať pokope a zároveň si prídu na chuť aj tí z radu klasikov? A tak beriem sklenenú misu. Zo skrinky na mňa vykuká ryžová múka, naberám odvahu a sypem. A tajne dúfam, že to výjde. Pri akomkoľvek pečení s bezlepkovými múkami je to u mňa vždy pokus-omyl. Ale tento pokus už môžem pokojne s malou pýchou označiť za vydarený:)

Bezlepkové múky na rozdiel od lepkových nemajú schopnosť viazať vodu a teda je nutné na podporu použiť nejaký druh vlákniny.

Tak poďme na to.

Jabĺčka v škoricovej kruste | s Ali viem čo jem

Jabĺčka v škoricovej kruste

Kombinácia jablko-škorica je určite lahodná pre nejedného maškrtníka. Pamätáte si ? Lebo ja áno! Ešte moja babka nám vždy cez prázdniny pripravovala vysmážané… Recepty Jabĺčka v škoricovej kruste European Vytlačiť
Servírovanie: 4 Príprava: Čas varenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 Hlasy )

Ingrediencie

  • 5 menších jabĺk
  • 1 vajíčko
  • 2PL psyllium
  • 5PL ryžovej múky
  • 1ČL cejlónskej škorice
  • 1ČL bezfosfátový kypriaci prášok
  • 300ml vody

INŠTRUKCIE

Budeme potrebovať 2 misy. Jednu s vodou a citrónovou štavou, do ktorej budeme klásť očistené jablká a druhú na cestíčko.

Jabĺčka zbavíme šupky a nakrájame na hrubšie kolieska. Nožíkom vyrežeme jadrovník a takto načistené ponoríme do misky s vodou. V druhej  miske si vyšľaháme celé vajíčko so škoricou, pridáme  ryžovú múku, kypriaci prášok, vodu a psyllium. Za stáleho miešania nám vznikne hustejšie cestíčko, v ktorom môžme obaľovať naše jabĺčka.

"Vyprážame" na teflónovej panvici, bez použitia tuku.

Následne posypeme škoricovým cukrom a chrumkavú desiatu máme hotovú 🙂

Jabĺčka v škoricovej kruste | s Ali viem čo jem

Jabĺčka v škoricovej kruste | s Ali viem čo jem

0 komentár
0

Možno dostaneš chuť aj na

Zanechať komentár

Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Rozumiem Čítaj ďalej