Hráškové bulguroto s blanšírovanými paradajkami

napísala Ali

Óóó majn goš !! Milujem také tie rôzne “falošné” rizotá, ktoré chutia ako také to originálne z čias, keď som bola decko a cez víkend sme mali k obedu kuracie rizoto so syrom navrchu! A veľa hrášku v ňom bolo. A v tomto je tiež. Ibaže ryžu som zamenila za orieškovú chuť bulguru a mäsko zastupuje tofu. Do 20 minút máme na stole takto chutný a výdatný obed plný vlákniny alebo kľudne aj večeru za mňa 🙂

Nielenže je bulgur chutný a nenáročný na prípravu, je tiež vysoko výživný. Vzhľadom k tomu, že ide o minimálne spracované obilie, obsahuje oveľa viac nutrientov, než rafinované pšeničné produkty. Obsahuje vysoké množstvo vlákniny, k tomu je významným zdrojom horčíka, železa, kyseliny listovej a mangánu a navyše má nižšiu kalorickú hodnotu než napríklad quinoa. Vďaka vysokému obsahu vlákniny naviac v tele podporuje pocit plnosti, a tak sa hodí bulgur zaradiť do jedálnička pri redukcii váhy.

Tento recept do dokonalosti dovedú blanšírované cherry paradajky. Ak nie ste histaminik, doprajte si ich!

Hráškové bulguroto s blanšírovanými paradajkmi

Óóó majn goš !! Milujem také tie rôzne “falošné” rizotá, ktoré chutia ako také to originálne z čias, keď som bola decko a… Recepty Hráškové bulguroto s blanšírovanými paradajkami European Vytlačiť
Servírovanie: 2 Príprava:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 Hlasy )

Ingrediencie

  • 100g bulgur
  • 1 cibuľa
  • 2PL ghee maslo
  • 180g tofu natural
  • 2 PL kečup
  • 200g mrazeného hrášku
  • 10 kusov cherry paradajok
  • soľ, korenie

INŠTRUKCIE

Bulgur si pripravíme tak, že ho zalejeme dvojnásobným množstvom vody, privedieme ho k varu a necháme 7 minút povariť. Potom ho odstavíme z plameňa, prikryjeme pokrievkou a necháme ešte ďalších desať minút dôjsť. Takto hotový bulgur na záver ešte scedíme ( v prípade nadbytku vody).

Pri tomto postupe budeme naplno využívať náš multitasking, verím, že sa to nebude týkať iba žien. (Haha) .A teda, popri varení bulguru si v panvici roztavíme ghee maslo, osmahneme si na malé kocky nakrájané tofu na cibuľke, primiešame kečup a za občasného miešania naďalej "smažíme". Hrášok si prepláchneme a varíme v hrnci s vodou. Následne ho scedíme a primiešame do našej panvice s tofu, kde ako posledný primiešame i bulgur. Pred záverom už iba opatrne dochutíme soľou a korením. Ja som použila aj citrónový tymián na osvieženie chuti.

Na záver ešte jedna malá povinnosť. Sparíme si cherry paradajky a následne ich ponoríme do ľadovej vody, takto sa nám šupka ľahšie odlupne. Blanšírovanie nieje veda 🙂

Dobrú chuť!

 

0 komentár
1

Možno dostaneš chuť aj na

Zanechať komentár

Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Rozumiem Čítaj ďalej