Frittata zn. omeleta s talianskym šarmom

napísala Ali

Frittata. Omeleta s talianskym šarmom. Naozajstná šmakocina! A veď čo by aj, vajíčka sú život! Toľko úvod. Raz ju vyskúšate a už si vo Vašom jedálnom lístku nájde svoje miesto. A čo je pekné na tomto recepte, že si ju možno variovať opäť podľa seba.

Keďže sa jedná o talianské jedlo, najlepšie chutí s mozzarelou a bazalkou. Ja ju mám rada so strúhaným tofu a veľa paradajkami. No a samozrejme s kváskovým chlebíkom.

Stačia vajíčka a soľ, pre náročnejších ešte čierne mleté korenie alebo trocha tuku.

Pravá frittata vznikne tak, že si v miske vyšľaháme vajíčka so soľou. Pripravíme si formu na pečenie, ktorú potrieme maslom alebo pekáč vystlaný papierom na pečenie (túto druhú možnosť mám akosi radšej, i keď viem si predstaviť že v keramickej forme na apple pie by som urobila určite krajšiu fotku). Správna frittata musí byť dobre upečená nielen zospodu ale i zvrchu. Preto je neopekáme na panvici ale zapekáme v rúre.

Frittata zn. omeleta s talianskym šarmom

Frittata. Omeleta s talianskym šarmom. Naozajstná šmakocina! A veď čo by aj, vajíčka sú život! Toľko úvod. Raz ju vyskúšate a už si… Recepty Frittata zn. omeleta s talianskym šarmom European Vytlačiť
Servírovanie: 4 Príprava: Čas varenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 Hlasy )

Ingrediencie

  • 8 vajíčok
  • zmes mrazenej zeleniny
  • olivový olej/maslo
  • čerstvé bylinky
  • soľ
  • mleté korenie

INŠTRUKCIE

Na rozpálenom oleji si zprudka orestujeme cibuľku a následne zmes zeleniny. Vždy je dobré nechať prejsť "teplom" tvrdšie typy zeleniny, nielen teda cibuľu, ale i mrkvu, zeler, cuketu, papriku, baklažán. Pre jemnosť zeleniny  môžme pridať i plátok masla.

V mise si vidličkou vyšlaháme celých 8 vajíčok so soľou ( v prípade, že sa rozhodneme do vajíčok pridať i strúhaný syr, so soľou narábame veľmi opatrne, aby sme sa vyhli zbytočnému presoleniu). Vychladnutú zmes zeleniny rovnomerne rozložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Ako som už vyššie písala, frittata je jedlo variácií, a tak ju jednoducho vieme robiť dookola a zároveň vždy inak. Napríklad ju obohatíme o  najemno nastrúhane tofu, nakrájanu šunku , mozzarelu či strúhaný syr. Na záver, keď máme všetko čo v nej chcem mať už poukladané na pekáči,  zalejeme ju vyšľahanými vajíčkami, príp. posypeme čiernym korením a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 15-20 minút.

Buon gusto!

 

 

 

0 komentár
0

Možno dostaneš chuť aj na

Zanechať komentár

Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Rozumiem Čítaj ďalej