Domáca mliečna ryža

napísala Ali

Môj dnešný recept je opäť venovaný milovníkom sladkých raňajok! Pomyslenie na prípravu takejto mliečnej kaše prišlo, keď som sa snažila pochopiť základnú myšlienku pri prechode na zdravší životný štýl. Bola to  dlhá cesta,pri ktorej som si nevedela predstaviť, že by som sa odrazu všetkého striktne vzdala, lebo je to pre mňa zakázané. Práve naopak. Snažila som sa  hľadať alternatívy.

“Určite sa táto moja obľúbená pochutina, bude dať pripraviť aj doma” , hovorím si. A tak vyberám z kredenca vrecko ryže a skúšam.

Doprajte si ryžu pripravenú na rastlinnom mlieku ako raňajky, ktoré Vás zahrejú. V zimnom období dvojnásobne!

Ryža je okrem iného dobre stráviteľnou surovinou aj pre ľudí s intoleranciou na lepok.  Tento recept je opäť o fantázií a rôznych variantoch! Tak ako si nižšie opíšeme kombináciu jablko-škorica rovnako si viem predstaviť spojenie chutí kakao-banán:-)

Domáca mliečna ryža

Môj dnešný recept je opäť venovaný milovníkom sladkých raňajok! Pomyslenie na prípravu takejto mliečnej kaše prišlo, keď som sa snažila pochopiť základnú myšlienku… Recepty Domáca mliečna ryža Gluten-free Vytlačiť
Servírovanie: 2 Príprava: Čas varenia:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 Hlasy )

Ingrediencie

  • 110g jazmínovej ryže
  • 250ml rastlinného mlieka
  • 1 väčšie jablko
  • 2PL kokosového cukru
  • 15g masla
  • 1 PL medu
  • 1 ČL cejlónskej škorice

INŠTRUKCIE

Ryžu si premyjeme a dáme do hrnca. Zalejeme mliekom, pridáme štipku vanilky a na miernom ohni za občasného miešania varíme.

V hlbokej panvici roztavíme maslo pri stredne vysokej teplote. Pridáme nastrúhané jablko a kokosový cukor. Povaríme za stáleho miešania do zmäkknutia asi 3 minúty. Nastrúhané jabĺčko  neskôr pridáme k uvarenej ryži v mlieku do hrnca. Podľa chuti primiešame na záver škoricu.

Hotový pokrm podávame v mištičkách. Takto pripravenú ryžu si najlepšie vychutnáme, keď je ešte teplá:-)

 

0 komentár
0

Možno dostaneš chuť aj na

Zanechať komentár

Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Rozumiem Čítaj ďalej