Čučoriedková raw torta

napísala Ali

Túto krásku volám ČU-ČI-NA! Ala čučoriedková rawka. Famózna, môj absolútny favorit medzi všetkým raw tortičkami. Aj preto, že odtiene tejto farby sú moje obľúbené. Čučoriedky milujem, či čerstvé alebo mrazené, pre ich nespočetné pozitívne vlastnosti.

Čučoriedky-modré bobuľky pre zdravie! Samé o sebe sú všeliek. Sú vhodné pre diabetikov, znižujú hladinu cukru v krvi.

Čučoriedková raw torta

Túto krásku volám ČU-ČI-NA! Ala čučoriedková rawka. Famózna, môj absolútny favorit medzi všetkým raw tortičkami. Aj preto, že odtiene tejto farby sú moje… Recepty Čučoriedková raw torta European Vytlačiť
Servírovanie: 16 Príprava:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 Hlasy )

Ingrediencie

  • Korpus:
  • 160g mandlí
  • 120g ďatlovej pasty
  • 40g namočených hrozienok
  • 40g namočených brusníc
  • Krém:
  • 400g namočených kešu orechov
  • 150ml svetlého agáve sirupu
  • 100ml vody
  • 250g kakaového masla
  • 600g mrazených čučoriedok
  • 1PL lecitínu

INŠTRUKCIE

Odmeriame si kakaový tuk v tuhom stave a roztopíme ho vo vodnom kúpeli nad parou.

Na prípravu korpusu si už tradične pripravíme food procesor, ktorý je kľúčový pre výrobu dobrej torty! Najskôr si mandle rozmixujeme na múku. Pridáme ďatlovú pastu, hrozienka a brusnice bez vody. Zmes by sa mala pekne lepiť a mala by držať pokope. V prípade potreby pridáme po lyžiciach vodu. Cesto rovnomerne natlačíme do tortovej formy o priemere 22cm.

Krém si pripravíme v mixéri. Rozmixujeme namočené kešu orechy, agáve sirup a vodu. Pridáme kakaové maslo. Takto pripravený krém si rozdelíme na 2 polovice. Do jednej pridáme väčšiu časť čučoriedok, do druhej zvyšok, aby sme dosiahli odstupňovanie farieb.  Tmavšiu vrstvu nalejeme na korpus a dáme do mrazničky na 2 hodiny. Potom tortu vyberieme, navrch nalejeme bledšiu vrstvu a dáme na 8 hodín do chladničky. Keď je torta jemne zachladená, dozdobíme jej vrch. V tomto prípade som si pripravila raw guličky z korpusového základu a obalila v lyofilizovanom malinovom prášku. Kreativite sa medze nekladú. Verím, že som Vás dostatočne inšpirovala k vytvoreniu Vašej raw tortičky 😉

 

0 komentár
0

Možno dostaneš chuť aj na

Zanechať komentár

Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Rozumiem Čítaj ďalej