Čokoládovo-banánová raw torta

napísala Ali

Ak ste nikdy žiadnu podomácky raw tortičku nevyskúšali prišiel čas na túto jednoduchú a nenáročnú krásku! Žiadne vrstvenie, mrazenie. Iba základ.

Priznám sa, ja som ju tvorila na záverečné skúšky cukrárskeho kurzu, kde sme  sa učili výroby klasických punčákov, šamrónov, krémešov, laskoniek. Rozhodla som sa práve pre túto rawku, lebo som chcela odbornej porote ukázať, že cukrárstvo môže mať aj iný smer. A čuduj sa, prešla. A ešte ako! Bola prechválená, ocenená. A aj skúšky som úspešne zvládla, haha..rada spomínam na toto obdobie:)

Kakao je zdravý antioxidant. Za jeho očisťujúcimi účinkami sa skrívajú tzv.flavonoidy, ktoré chránia organizmus pred voľnými radikálmi.

Nieje kakao ako kakao. Pozor! Kvalitné kakao je výraznej arómy a bez zápachu. Môže mať rôzne odtiene farebnosti, v závislosti od kakaových bôbov a spracovania. Stále zostáva najdôležitejšia aróma.

Čokoládovo-banánová raw torta

Ak ste nikdy žiadnu podomácky raw tortičku nevyskúšali prišiel čas na túto jednoduchú a nenáročnú krásku! Žiadne vrstvenie, mrazenie. Iba základ. Priznám sa,… Recepty Čokoládovo-banánová raw torta European Vytlačiť
Servírovanie: 16 Príprava:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 Hlasy )

Ingrediencie

  • Korpus: 
  • 100g mandlí
  • 100g makadámových orechov
  • 70g kakaa
  • štipka soli
  • 50g namočených hrozienok
  • voda
  • Krém:
  • 200g kešu orechov
  • 150ml mandlového mlieka
  • 3 zrelé banány
  • 50ml svetlého agáve sirupu
  • štipka soli
  • 120g kakaového masla

INŠTRUKCIE

Budeme postupovať už tradične ako pri predošlých tortičkách. Vo food procesori si najskôr zvlášť vymixujeme suché ingrediencie na prach. Na záver pridáme hrozienka a vodu podľa potreby, aby sme dostali jednu hmotu, ktorú prstami natlačíme do formy o priemere 20cm.

Banánový krém pripravíme v mixéri. Rozmixujeme všetko okrem kakaového masla, ktoré sa vždy pridáva na záver. Zmes dôkladne premixujeme a nalejeme na korpus. Dáme do chladničky, ideálne cez noc.

Po stuhnutí torty si ju pripravíme na dozdobenie. Použila som konopné semiačka, drvené kakaové bôby, goji a mandlové lupene. Plus, veľmi rada používam jedlé kvety, ale o tom už snáď nabudúce ako samotná kapitola 😉

 

 

Čokoládovo-banánová raw torta | s Ali viem čo jem

Čokoládovo-banánová raw torta | s Ali viem čo jem

 

0 komentár
0

Možno dostaneš chuť aj na

Zanechať komentár

Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Rozumiem Čítaj ďalej