Citrónovo-bazalkový sorbet

napísala Ali

Lovím v pamäti zážitkov s ľuďmi, s ktorými sa rozprávam iba o jedle a gastronómií. Spomínam si, ako mi Marián, ktorý dlhé roky pracoval na zaoceánskej lodi ako hlavný kuchár predstiera tie najnepredstaviteľnejšie kombinácie chutí.  “Máš rada zmrzlinu?” Pýtal sa ma. “Sorbety milujem zo všetkého najviac” , s radosťou v očiach odpovedám. “Skúšala si už citrón s bazalkou ?” ..naše rozprávanie o food orgazme pokračovalo celé hodiny v jeden krásny slnečný deň na námestí v Trenčíne (ale o tom som nechcela :P).

Citróny sú neodmysliteľnou súčasťou letných limonád a v zime naopak nás zase poteší horúci čaj s citrónom a medom.

Neviem ako Vy, no ja v týchto teplých dňoch podlieham výrobe domácich limonád, začínajúc melónom, jahodami a končiac pri experimentoch s prípravou domáceho sorbetu. Veď ono je to tak jednoduché!

Citrónovo-bazalkový sorbet

Lovím v pamäti zážitkov s ľuďmi, s ktorými sa rozprávam iba o jedle a gastronómií. Spomínam si, ako mi Marián, ktorý dlhé roky… Recepty Citrónovo-bazalkový sorbet European Vytlačiť
Servírovanie: 2 Príprava:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnotenie 5.0/5
( 1 Hlasy )

Ingrediencie

  • 3 šálky vody
  • 1 šálka kokosového cukru
  • šťava z 3 citrónov
  • kôra z 1 citróna
  • hrsť bazalkových listov

INŠTRUKCIE

V hrnci si zmiešame kokosový cukor s vodou a privedieme do varu. Za stáleho miešania 3-5 minút varíme, až pokiaľ sa nám cukor nerozpustí. Hrniec s cukrovou vodou odstavíme z ohňa a položíme doň listy z bazalky. Necháme krátko luhovať (1-2 minúty). Listy následne vyberieme a cukrový sirup s vôňou bazalky si necháme vychladnúť. Do vychladnutého sirupu prilejeme citrónovu šťavu spolu aj s kôrou z jedného citróna. Rozmixujeme spolu. Na záver sorbet nalejeme do uzatvárateľnej nádoby a vložíme do mrazničky na 6-8 hodín a každých 30 minút premiešavame, vždy, keď sa nám po okrajoch vytvorí ľadová škrupina. Na servírovanie si pripravíme jeden citrón, ktorý si umyjeme pod tečúcou vodou, rozkrojíme ho na dve rovnomerné polovice, z ktorých si  "vydlabeme" vnútro a zostane nám len citrónové vajíčko, do ktorého posadíme náš sorbet 😉

0 komentár
1

Možno dostaneš chuť aj na

Zanechať komentár

Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Rozumiem Čítaj ďalej